top of page

TRUSTED BY SWEET PROFESSIONALS

SINCE 1993

Med två generationer av familjeägd expertis erbjuder vi ett omfattande och mångsidigt produktsortiment för tillverkade och distributörer inom konfektyr-, bageri- och glassindustri, direkt från vår toppmoderna produktionsanläggning i utkanten av Budapest.

Göteborgs Food Budapest grundades 1993 och är idag erkänt som en av de ledande tillverkarna av industriella doppmassor, choklad, och fettbaserade fyllningar och tryfflar i Europa.

 

Med ett engagemang för innovation, kvalitet och skräddarsydda lösningar har vi positionerat oss som en dynamisk producent och leverantör. 

Factory_01_edited.jpg

FAMILJEÄGD EXPERTIS

DÄR TRADITION MÖTER INNOVATION

Berättelsen om Göteborgs Food Budapest sträcker sig tillbaka till 1982 när livsmedelsingenjören Sandor Turos – ursprungligen från Ungern men immigrerad till Sverige – grundade AB Göteborgs Food i Göteborg. Ett par år senare såg Turos en lovande möjlighet att utöka verksamheten till Ungern. Med mejeriingenjören Jenö Csonka som kompanjon, grundades Göteborgs Food Budapest Zrt 1993. 1998 centraliserades all produktion i den ungerska fabriken.

 

Idag är Göteborgs Food Budapest under ägarskap och ledning av grundarnas söner, Anders Turos och Attila Csonka. Genom engagemang och expertis har vi vuxit till en betydande aktör i branschen, med ett team på över 100 engagerade medarbetare, ett brett produktsortiment och över 50 aktiva exportmarknader. Trots att vi vuxit oss större, bär vi en stolthet i att fortsätta förse våra kunder med den personliga uppmärksamhet och smidighet som vi alltid gjort. Vår resa fortsätter, fast förankrad i våra familjevärderingar.

IMG_3181.JPG
bottom of page